Varför afrikanska barn gråter inte

12212294x 24. 05. 2013 1 Reader

Jag föddes och växte upp i Kenya och Elfenbenskusten. Jag har bott i Storbritannien i femton år. Men jag visste alltid att jag vill ha mina barn (när jag har dem) att bli hemma i Kenya. Och ja, jag antog att jag skulle få barn. Jag är en modern afrikansk kvinna med två universitetsexamensbevis, en fjärde generationen anställda kvinnor i familjen - men jag är en typisk afrikansk kvinna när det gäller barn. Vi har fortfarande övertygelsen att utan dem är vi inte heliga; barn är en välsignelse som skulle vara dumt att avvisa. Det verkar bara inte attackera någon.

Jag blev gravid i Storbritannien. Önskan att födas hemma var så stark att jag sålde min övning under 5 månader, etablerat ett nytt företag och flyttat. Liksom de flesta av de gravida mammorna i Storbritannien har jag läst böckerna om barn och uppfostran. (Senare sa min mormor att barn inte läser böckerna och bara vad de ska göra är att "läsa" deras bebis.) Jag upprepade gånger läste att afrikanska barn gråter mindre än européer. Jag var nyfiken varför.

När jag återvände till Afrika tittade jag på mammor och barn. De var överallt utom de minsta inom sex veckor, du var mestadels hemma. Det första jag märkte var att, trots sin ojämnhet, är det faktiskt väldigt svårt att "se" den kenyanska babyen. De är vanligtvis otroligt bra inslagna än deras mamma (ibland far) fäster sig själva. Ännu större småbarn kopplade till baksidan är skyddade från vädret av en stor filt. Du har tur att titta på din hand eller ben, för att inte tala om näsan eller ögat. Förpackningen är en slags imitation av livmodern. Spädbarn stirrar bokstavligen på stressen i omvärlden de kommer in. Det andra jag såg på var en kulturaffär. I Storbritannien skulle barnen gråta. I Kenya var det helt motsatt. Barn förväntas inte gråta. När de gråter, måste något vara fruktansvärt fel. det måste lösas omedelbart. Min engelska svägerska summerade det så här: "Här tycker folk verkligen inte om att höra barnens gråt, eller hur?"

Det var allt bättre när jag äntligen födde en mormor som kom ut ur byn. I sannhet gråter min baby ganska mycket. Vred och trött Jag glömde ibland allt jag läste och grät med. Men för min mormor var lösningen bara: "Nyonyo" (koj ji). Det var hennes svar på varje pip. Ibland var det en våtblöja, eller jag lagde ner det eller behövde skynda mig, men hon ville bara vara vid hennes bröst - om hon åt eller bara letade efter nöje. Jag har klädd det mest och jag sover tillsammans, så det är bara en naturlig förlängning av vad vi gjort.

Slutligen förstod jag den ökända hemligheten hos det glada rummet av afrikanska barn. Det var en kombination av nöjda behov, vilket krävde totalt glömt vad som skulle vara och fokus på vad som händer just nu. Resultatet var att min baby matade mycket; mycket oftare än jag någonsin läste från böckerna och minst fem gånger mer än rekommenderat av vissa strängare program.
Ungefär fyra månader, när de flesta städerna mödrar började att introducera fast föda som vi underrättades min dotter tillbaka till det nyfödda strategi och krävde amning varje timme, vilket jag är helt chockad. Under de senaste månaderna, det vill säga tiden mellan matningarna förlängas sakta började jag även att ta emot patienter, ibland utan mig ukapávalo mjölk eller avbryta mig dcerčina nanny till min kännedom att han vill ha en liten drink.

De flesta av mödrarna i den grupp som jag åkte, kompletterar jag flitigt var deras barn ris och alla experter som hade något att göra med våra barn - även läkare och doulas, de sa att det var okej. Även mödrar behöver vila. Vi berömde oss att vi har fört en otrolig prestanda när vi uteslutande ammas 4 månader och försäkrade oss att barnen kommer att bli bra. Något inte står rätt trots att jag motvilligt försökte blanda pawpaw (frukt som traditionellt används i Kenya vid avvänjning) med uttryckt mjölk och erbjöd en blandning av hennes dotter, hon vägrade det. Så ringde jag min mormor. Hon skrattar, frågar mig om jag läser böcker igen. Sedan förklarade han att amning är allt annat än enkelt. "Hon kommer att berätta när hon är redo att äta mat och kroppen också."
"Vad ska jag göra då då?" Frågade jag ivrigt.
"Gör vad du har varit med, fan."

Så mitt liv saktade igen. Medan många av mina samtida såg fram emot eftersom jag mata sjöfåglar ris och gradvis införa andra livsmedel, deras barn längre sover, vaknade jag var med min dotter på kvällen varje timme eller två och förklarade dagen till patienter som med min återkomst till arbetet det går inte så fullt som planerat.

Jag blev oavsiktligt en informell rådgivning för andra stadsmödrar. Jag lämnade mitt telefonnummer och jag hörde ofta att jag svarade på min telefon under amningen: "Ja, fortsätt bara att mata honom / henne." Ja, även om du bara matat dem. Ja, kanske idag kan du inte ens ändra dina pyjamas. Ja, du behöver fortfarande äta och dricka som en häst. Nej vara jag förmodligen skulle inte en bra tid att återgå till arbete, om du har råd att inte gå "Och slutligen, jag har en mamma försäkrade:".. Så småningom kommer det att bli lättare "Det sista uttalande var från min del ett uttryck för hopp, eftersom för mig att just då det det var inte lättare.

Ungefär en vecka innan min dotter var 5 månader, åkte vi till Storbritannien för ett bröllop och också att presentera henne för släktingar och vänner. Eftersom jag hade några andra uppgifter hade jag inte problem med att hålla sin matplan. Trots att alla främlingar, när jag ammar min dotter på offentliga platser, inte kunde använda offentliga lokaler för amning, var de mest kopplade till toaletter.

De med vilka jag satt vid bröllopsbordet sa: "Du har ett lyckligt barn - men hon dricker ofta mycket." Jag var tyst. Och en annan dam tillade: "Men jag läste någonstans att afrikanska barn inte gråter mycket." Jag kunde inte hjälpa till att skratta.

Min mormors kloka råd:

 1. Erbjud bröst varje gång barnet är rastlöst, även om du bara har matat dem tidigare.
 2. Spi det med honom. Ofta kan du erbjuda dina bröst innan barnet vaknar och det kommer att låta honom sova igen snabbare och du blir mer avslappnad.
 3. Ha alltid en flaska vatten till hands för att dricka och ha tillräckligt med mjölk.
 4. Amning förstår din primära uppgift (särskilt i perioder med plötslig tillväxtacceleration) och gör det möjligt för människor runt omkring dig att göra så mycket som möjligt för dig. Det finns få saker de inte kan vänta på.
 5. Läs din baby, inte böcker. Amning är inte okomplicerad - det går upp och ner och ibland i cirklar. Ditt barns behov är den största experten.

J. Claire K. Niall

Liknande artiklar

12 kommentarer på "Varför afrikanska barn gråter inte"

 • Jablon säger:

  Artikeln kommer helt absurt "och ingenting. - myntet är naket En vanlig europeisk mamma suger också och gör inga "heroiska" slutsatser. Dessutom har en vanlig europeisk inte en assistent för att varna henne för att infektera barnet. Jag förstår att om någon föddes med kejsarsnitt, har hon inte mjölk, men fortfarande en liten andel av hennes föräldrar.

 • Looper säger:

  Hur trygga mammor - hemskt.
  Människor behöver numera verkligen vila, men resten som människor behöver är en mental vila - vår hjärna är överbelastad och behöver vila, inte en byst.

 • jana säger:

  Jag hade breastfed min dotter i ett år och ett tag men för att jag slutade inte för att jag inte hade mjölk, men jag var tvungen att arbeta. Jag bor i England och min mammaledighet är bara ett år sedan jag började gå 2 veckor före födseln! Det var inte en enkel 3 x per natt att hänvisa och amma och en morgon i 6.00 för att gå till jobbet
  Tja, jag tror jag gav beruska vad jag kunde inom olika möjligheter

 • monika säger:

  Jag har också sugit en dotter rädd för 4 år. Trots att jag var lite orolig att för mig var inte "beroende", men jag kan säga att det idag (det är 24let) det är hälsosamt, självsäker och själv ung dam och vi har en mycket fin relation. Precis som någon har skrivit här ... ... av närhetstider, kärlek ... det är bara oreageterbart. Än idag, dotter påminner skrattande hur hon oordning på stud och skjortan närhelst och varhelst det napadlo.Jsem ganska blyg, men kan inte förstå hur människor i offentliga Divat chockad till ammande mödrar. Är detta den mest naturliga formen av "utfodring" så varför handlar du så hyckligt?

 • C. säger:

  Så för mig, råd - Koj - i samband med att barnet inte grät, var värdelöst. Den lilla skulle hellre gråta mer. Hon har varit orolig efter amning. Sårt svalde, hon slukade mycket luft, hade en känslig mage. Hon kunde rida flera gånger efter amning (även efter flera timmar).
  Dessutom skulle blandningen av den obehandlade och nya mjölken definitivt göra henne mage mer skadad, så det här rådet kan inte vara för alla.
  För mig är det ganska roligt, för att de mindre ammar, desto mindre gråter. Trots att hon inte behövde amma och var upphetsad över den nya kosten. Även om jag slutade amma henne om ett halvår, skulle hon inte bry sig om hon var :)

 • tina säger:

  Jag undrar om 3 år bara sjuksköterska eller mata?

 • Viky säger:

  Jag var tvungen att le över artikeln ... .. I september 2014 släckte jag mitt tredje barn. De var 3 i åratal och gick till dagis. Två äldre barn har också ammar i upp till tre år. Farmors råd är sant, jag lägger bara till mina observationer: Medan våra kamrater har lider av lugnhet eller förhöjda temperaturer efter obligatoriska vaccinationer har vi "lidit" mer frekvent amning. Jag tror att det inte var mjölk, men kontakten. Och en sak - sedan min ungdom har jag lidit hemska migrän som inte har funnit botemedel mot neurologi. Under graviditet och amning var det bra. Så läs ditt barn och läs dig själv.

 • misa säger:

  Hej Vando du är väldigt bra! beundran ....
  Och hur gjorde du det när dina bröst gjorde ont? Eller har hon skadat dig?
  Tack

  • Looper säger:

   bröst skadas när de hälls, men de hälls när de inte faller av - nej?

  • Looper säger:

   Barnet måste vara sjuksköterska även på kvällen eftersom det inte har en 24-timcykel men har en kortare cykel. På natten vaknar de ofta och tvärtom sover de på dagen - det är inte en störning, men bara att barnet skulle passa en planet som skulle vara mycket kortare dagar och nätter.
   Jorddagar och nätter är för långa.

   Om mamman beslutar att inte amma på natten - skadar hon sig själv, för att hon har smärtsamma bröst - och barnet är hungrig på natten.

 • vanda karolyi säger:

  Bravo, bravo, bravo! precis som jag ska ha och jag ska göra mitt dcerou.kojila jag let.do 4 2 år varje hodinu.bylo ibland tröttsamt, men så vackra untimni stunder, vi har verkligen haft obe.divali mycket vi gör ögon och kommuniceras förrän usnuti.byla vackra! kärlek, tacksamhet och respekt i ögonen på min lilla dotter, jag har aldrig sett det i någon dospeleho.dnes är 8.a mest konsekventa och nejsebevedomejsi dite Jake znam.a mig alla dömda. odsuzovali.rikali kritik och att jag blazen.a jag visste att du måste följa ditt barns behov och inte en själlös tal främlingar Laura inte visste och inte visste hur mycket det hade STEC stesti.jenom att bara vara med mamou.vubec inte sjuk är alltid leende, självsäker, förankrad och mycket värdig mammor-på chytra.takze kommer att berätta ditt eget hjärta vad som är bra för din dite.je nämligen alltid hänger samman med andra klen älskling!

Lämna ett svar